София Уебстър с втора колекция Coca-Cola

София Уебстър с втора колекция Coca-Cola

Едни от най-пленителните аксесоари в дамските гардероби по цял свят са дело на британската дизайнерка София Уебстър (Sophia Webster). Съчетавайки легенди, популярни традиции и ултрамодерни тенденции в създаването на обувки и чанти, тя винаги успява да прикове вниманието, дори по време на пренаситените с конкуренти големи модни събития.

 

Ето как Уебстър изигра своето шоу в Седмицата на модата в Лондон, където дизайнерите представиха колекциите си за сезон есен/зима 2018.

 

Колаборацията на дизайнерката с Coca-Cola е вдъхновена от духа и стила на филма на Баз Лурман Танцуващо сърце (Strictly Ballroom). В една от най-запомнящите се сцени на филма героят и героинята танцуват на тераса под голям, ярко осветен билборд на Coca-Cola.

 

Историята е за талантлив танцьор по спортни танци, който отказва да спазва строгите правила на играта и губи партньорката си три седмици преди голямо състезание. Спасява го влюбено в музиката и ритъма на красивите движения момиче, което привлича не защото носи ярки рокли с кристали – просто излъчва неподправен блясък. Именно нейния дух Уебстър претворява в Coca-Cola колекцията си – смел, ярък, жизнен, опияняващ. Носете тези обувки и тази чанта, когато искате да очаровате всяко жури, говори почеркът на Уебстър, която също е тренирала спортни танци като дете. 

 

Талантливата София Уебстър стартира своя бранд през 2013 г. и бързо придобива култов статус сред модните фенове, които оценяват дръзките дизайнерски решения и не се страхуват да се обличат и забавляват по своя смел и неподражаем начин. Следват я модните икони Риана, Дженифър Лорънс и Сара Джесика Паркър. Само две години по-късно, за Седмицата на модата в Лондон през 2015, дизайнерката включва в новата си колекция обувки с логото и в духа на Coca-Cola.

 

Забавен, колоритен и женствен – така Уебстър описва стила си, а за сътрудничеството си с Coca-Cola споделя: „Толкова силна марка с толкова богато наследство няма как да не ме провокира. Обичам идеята за трайно качество, което марката въплъщава, усещам с пълна сила нейните позитивни послания.“