Coca-Cola с колекция за Пловдив | Coca-Cola

Coca-Cola с колекция за Пловдив | Coca-Cola

Coca-Cola и Пловдив имат дълга и вдъхновяваща история. Именно в Града под тепетата преди 54 години е произведена първата за България бутилка с емблематичната напитка и то с лого на кирилица.

 

Сега Кока-Кола в България има специален подарък за вековния град и неговите гости - лимитирана серия кенове на иконичната напитка, посветена на Пловдив - европейската столица на културата за 2019 г.

 

Серията от четири тематично проектирани кена от 250 мл представя емблематични за града исторически обекти – Балабановата къща, Античния театър, Римския стадион и Етнографския музей.

 

Вземи си спомен от Пловдив

 

Освен уникалните кенове Coca-Cola, всички жители и гости на Пловдив могат да споделят и незабравими спомени, тъй като всяка опаковка има QR код за специални филтри, които превръщат всяка снимка от града в още по-забавно преживяване.

 

Проектът „Кока-Кола и Пловдив заедно“ е в партньорство с фондация „Пловдив – Европейска столица на културата“. Неговата мисия е да популяризира културните постижения и уникалната архитектура на Пловдив, и да насърчи туризма в града. В основата на идеята е отговорното отношение към природата, обществото и света около нас. Тези ценности са част от ДНК-то на компаниите в Системата на Кока-Кола и заедно със стремежа към устойчиво развитие създават стойност както за имиджа на града, така и за бизнеса и обществото в него.