Отборът-победител в тазгодишното издание на най-големия междуучилищен футболен турнир „Купата на Coca-Cola“ пътува за Сочи, Русия

Голямата награда за шампионите в „Купата на Coca-Cola“ 2018 е да гледат на живо една от най-вълнуващите футболни надпревари това лято – Световното първенство по футбол на FIFA 2018. На 7 юли отборът-победител ще има възможност да гледа на живо мача от четвъртфинала, който ще се играе на Олимпийския стадион в Сочи, Русия.

Футболният турнир за подрастващи „Купата на Coca-Cola“ се провежда за седма поредна година. Зоналните полуфинали на първенството стартират тази събота (17.03) в спортен комплекс „Арена парк“ (ул. „Даме Груев“ 36) в Благоевград, от 10.00 часа.

По традиция, освен незабравими футболни емоции, „Купата на Coca-Cola“ ще поднесе множество интересни моменти и за феновете на електронната игра FIFA – паралелно с мачовете на зеления терен, те също ще имат възможност да играят футбол, но с джойстик в ръка. Най-добрите FIFA играчи в страната Станислав WickyBG Чакъров, PersiArmy и Ицака ще бъдат на място, за да подкрепят най-запалените почитатели на голямата игра.

Тазгодишното издание на турнира за ученици между 12-14 години ще се проведе на територията на 10 региона в цяла България – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Кърджали, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. В седмото издание на инициативата отборите-победители от всяка община ще се срещнат по време на регионалните финали, които ще се проведат в периода март-юни 2018 г. Големият финал на „Купата на Coca-Cola“ 2018 ще бъде между 8 и 10 юни във Варна.

Ето и датите, на които ще се проведат останалите полуфинали от първенството:

14 април – Враца

21 април – Пловдив

22 април – Кърджали

28 април – Бургас

29 април - Стара Загора

05 май – Велико Търново

12-13 май – Районен турнир „София“

19 май – Русе

20 май  – Градски турнир „София“

02 юни – Варна

Повече информация може да намерите на https://kupata.bg/ и Фейсбук страницата на инициативата „Купата на Coca-Cola“: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg