На официалното събитие по посрещане на оригиналния трофей на FIFA заместник–кметът на Столична община Тодор Чобанов лично получи реплика на статуетката от Лукас Рахов, мениджър партньорства във FIFA

На 14 февруари България за първи път посрещна купата на Световното първенство по футбол, която пристигна точно в 11.00 ч със специален самолет на Coca-Cola на летище София. На събитието присъстваха представители на Столична община, Народното събрание на Република България, Министерски съвет и именити спортисти, допринесли за славата на България в целия свят. Елиза Грънчарова, изпълнителен директор на Кока-Кола България и Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България, поздравиха присъстващите. Лукас Рахов, маркетинг мениджър партнъорства във FIFA, който придружава трофея по време на тазгодишната му глобална обиколка, изказа благодарности и поздрави събралите се с добре дошли. Заместник-кметът по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ в Столична община доц. д-р Тодор Чобанов и Любомир Ганчев, съветник на министъра на икономиката, също се обърнаха към гостите с приветствени думи.

На официалната церемония по посрещане на купата на летище София в знак на признателност, че столицата е един от градове, станали част от глобалната обиколка, Лукас Рахов връчи реплика на статуетката на доц. д-р Чобанов. Събитието по посрещането на оригиналния трофей на Световното първенство по футбол на Терминал 2 приключи в 13.00 ч. След това от 14.00 ч до 22.00 ч. купата беше изложена в Sofia Event Center в Paradise Center както за запалените футболни фенове, така и за всички, проявили интерес да се доближат до този велик трофей. Освен това Coca-Cola даде на българските почитатели на Световното първенство по футбол на FIFA възможността да видят статуетката отблизо и да се снимат с нея за спомен. Няколко хиляди футболни привърженици станаха част от това историческо събитие.

„В света на спорта няма друг толкова влиятелен символ, какъвто е трофеят на Световното първенство по футбол. Цялата планета познава това произведение на изкуството и го свързва с триумф и слава. Ние от Кока-Кола България сме горди, че успяхме да подарим на българските фенове това невероятно изживяване и привилегията да се докоснат до величието на най-желаната футболна награда в света – оригиналния трофей на FIFA. Благодарение на дългогодишното ни партньорство с FIFA, ние имаме възможността да подкрепяме развитието на спорта и да подаряваме вълнуващи спомени по повод предстоящото Световно първенство по футбол през юли тази година“, сподели Елиза Грънчарова, изпълнителен директор на Кока-Кола България.

Посещението на купата в страната е част от глобалната й обиколка (FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola), която е израз на това как Coca-Cola и FIFA свързват хората от всички краища на света – от най-запалените футболни запалянковци до онези, които искат просто да се забавляват. Чрез FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola се представя изключителната възможност за хората, да вземат участие в емблематичното събитие и да споделят своята страст към спорта.

„Coca-Cola e партнъор на FIFA от много години и това показва последователност, която е задължение. За нас като еклузивни организатори социалната мисия е много важна. Надяваме се посещението на трофея да запали и мотивира все повече деца да водят активен начин на живот. Да направим така, че хората да отидат на стадионите и в спортните зали. Това е начинът, по който ние като компания се държим от години в България. Очаквайте още много изненади от Кока-Кола в България“, заяви Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България.

По време на своето пътешествие статуетката ще премине през повече от 91 града в 51 страни на 6 континента. Стотици хиляди фенове от целия свят ще имат възможността да преживеят емоциите от срещата с най-желаната футболна награда в света.