Coca-Cola European Partners избра България за локацията на най-новия финансов офис на компанията.

Той ще бъде отворен през май 2019 г. във Варна и в него ще бъдат открити над 90 работни места. Компанията избра морската столица поради редица причини, сред които богатият набор от млади специалисти и комуникативността на града. Новите работни позиции изискват финансови умения и познаване на чужди езици, а Варна се превръща в желана дестинация за споделените центрове за услуги.

Новооткритите работни места във Варна ще допълнят 700-те съществуващи позиции, с които екипът на Coca-Cola European Partners разполага в София. Офисът във Варна ще поеме редица задачи в областта на финансовите споделени услуги, с което ще бъдат подпомогнати вече съществуващите роли и отговорности на офиса в столицата.

„Офисът ни в София се представя добре и през последните шест години нарастна значително. Радваме се, че можем да надградим успешния си бизнес в България с откриването на този нов офис във Варна“, каза Т. Дж. Улф, вицепрезидент „Споделени финансови услуги“.

Coca-Cola European Partners е бутилираща компания на продуктите на Coca-Cola за 13 европейски държави в Западна Европа - Андора, Белгия, Франция, Германия, Великобритания, Исландия, Люксембург, Монако, Холандия, Норвегия, Португалия, Испания и Швеция.

Coca-Cola European Partners не бутилира или продава в България, но както и бутилиращата компания за България и региона - Coca-Cola Hellenic Bottling Company, компанията развива своя център за споделени финансови услуги в страната.

За Coca-Cola European Partners

Coca-Cola European Partners plc е водеща компания в Западна Европа, която продава, произвежда и дистрибутира голям асортимент от безалкохолни, готови за консумиране напитки, и е най-голямата по годишни приходи в света самостоятелна компания, която бутилира продукти на Coca-Cola.

Coca-Cola European Partners има повече от 300 милиона клиенти в Западна Европа. Компанията е листвана на фондовите борси в Амстердам, Ню Йорк, Лондон и Испания.

За повече информация относно CCEP посетете сайт www.ccep.com и следете в Twitter @CocaColaEP.