·       От 2008 г. насам Евелин Де Лирснайдер е била част от техническото, маркетинг, търговското и бизнес управление на Компанията Кока-Кола в Европа, а сега поема ръководството ѝ у нас

·       Новият директор се фокусира върху поддържането на устойчив растеж чрез навлизането в нови за страната категории, лансирането на повече напитки без и с ниско съдържание на калории и спазването на ангажиментите на компанията, част от визията ѝ за Свят без отпадъци

Евелин Де Лирснайдер e новият Изпълнителен директор на Компанията Кока-Кола за България от февруари тази година. Евелин работи за компанията от 2008 г., като успява да затвърди уменията си в различни аспекти на бизнеса, включително търговия, маркетинг и техническо управление. След като е работила в Белгия, Дания, Исландия и Австрия, Евелин идва в България със своя съпруг и двамата им сина, заредена с ентусиазъм за развитие в персонален и бизнес план.  

„С удоволствие постъпвам на тази позиция след като от дълго време следя отличните резултати и отговорното отношение и ангажименти на системата на Кока-Кола в България. Тук намирам професионалисти, които спазват високите стандарти на компанията и се грижат за нейното устойчиво развитие. Вярвам, че работата ни заедно ще успее да разгърне потенциала на Кока-Кола още повече, за да постигнем високите цели, които сме си поставили“, споделя Евелин.

За развитието на компанията и нейната дългосрочна стратегия в България, Евелин Де Лирснайдер ще работи в партньорство с Юрг Буркхалтер, Изпълнителен директор на бутилиращия партньор на Компанията Кока-Кола за страната – Кока-Кола Хеленик, който се присъедини към екипа в България през миналата година. Евелин притежава отличителен опит за работа в системата на Кока-Кола по света, партнирайки си в последните години с три бутилиращи партньора – Кока-Кола Хеленик, Кока-Кола Юрипиън Партнърс и Карлсберг. 

През първите месеци на 2019 г. Евелин ще работи върху изграждането на дългосрочна стратегия за развитие на компанията в България, фокусирайки се върху устойчивото развитие и отговорност. Сред нейните приоритети са:

·       Разширяване на разнообразието и иновациите в портфолиото от напитки на компанията и навлизането в нови категории с повече хранителни ползи за потребителите.

·       Лансирането на все повече вкусове и варианти с по-малко или изцяло без калории на основните газирани напитки с марките Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, за да могат потребителите да се наслаждават на любимите си вкусове с минимално количество калории. Част от този ангажимент е и предоставянето на ясна и лесно достъпна цветово кодирана информация за хранителните стойности в състава на газираните напитки на компанията, чрез въвеждане на т. нар. цветни етикети за хранителния състав, които започнаха да се появяват поетапно на бутилките и кеновете от декември 2018 г.

·       Постигането на поетите от компанията глобални ангажименти за Свят без отпадъци, чрез изграждането на устойчиви партньорства и местни инициативи с Кока-Кола Хеленик и Фондацията на Кока-Кола за достигането на поставените цели да събере и рециклира 100% еквивалента на генерираните от своите продажби пластмасови опаковки и кенове до 2030 г., като:

o   Направи рециклирането и разделното събиране по-достъпно за потребителите;

o   Спомогне за повишаването на културата и разбирането на обществото за разделното събиране и рециклиране;

o   Продължи да се фокусира върху създаването и въвеждането на 100% рециклируеми опаковки;

o   Използва все повече рециклирани материали за производството на своите опаковки;

Евелин има магистърска степен като инженер по Хранителна технология“ и Бизнес магистратура от INSEAD, Франция. Преди да се присъедини към Кока-Кола, Евелин 3 години е била част от екипа на Bain & Company, консултантска компания, която работи по проекти в FMCG сектора.

За компанията:

Кока-Кола България е дъщерното дружество на Компанията Кока-Кола (The Coca-Cola Company (NYSE:KO). Компанията Кока-Кола предлага разнообразно портфолио от напитки и притежава над 500 марки в повече от 200 страни по света. В допълнение на едноименните Coca-Cola марки, заедно с Fanta, Sprite и Schweppes, портфолиото ни включва и някои от най-ценените марки в света, като напитки от соя, студени чайове, вода, сокове и нектари, кафе, спортни напитки, смутита, кокосова вода и много други. Ние непрестанно развиваме и трансформираме своето портфолио, от намаляването на захарта в нашите напитки, до въвеждането на нови и иновативни предложения.

Също така, дългосрочно работим за редуцирането на отпечатъка си върху околната среда, възстановявайки водните ресурси и насърчавайки рециклирането. Заедно с нашите партньори бутилировачи сме осигурили работа на над 700 000 човека по цял свят, като предоставяме възможности за ползотворна кариера на нашите служители и създаваме нови възможности за икономиката навсякъде, където работим. Научете повече за нас в България на www.coca-cola.bg или посетете нашето глобално онлайн списание на www.coca-colacompany.com