NEWS


Title

subtitle

Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани – един от най-големите бутилировачи на Coca-Cola в света, планира да лансира Costa Coffee в поне 10 от своите 28 пазара през следващата година, сред които България, Гърция, Унгария, Полша, Румъния, Русия и Швейцария. Това ще отговори на очакванията на широк кръг потребители и клиенти в множество канали и поводи, в съответствие с визията на Кока-Кола ХБК да бъде водещ 24/7 партньор в напитките.

 

„Това е страхотна възможност, която ще създаде истинска добавена стойност за нас и нашите клиенти“, казва Зоран Богданович, главен изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК. „Включването на толкова силен бранд като Costa Coffee в нашето портфолио ще ни позволи да покрием повече поводи за консумация, да партнираме още по-пълноценно с нашите потребители във всички канали и да съсредоточим още усилия, за да адресираме всеки повод за консумация през деня. Нашата добре установена инфраструктура, процеси и опит в дистрибуцията на кафе ни дават увереност, че ще се справим с тази вълнуваща възможност.“

 

Кафето е една от най-доходоносните и бързо растящи в приходи и печалба сфери в областта на напитките. Това е многомилиардна категория на 28-те пазара на Кока-Кола ХБК и се очаква да расте с 4% на годишна база.

 

The Coca-Cola Company придоби Costa Coffee през януари 2019 г. и се фокусира върху разширяването на вендинг и готовите за консумация (ready-to-drink) продукти. Costa Coffee е водещата компания за кафе във Великобритания със силно присъствие в Европа, Азия, Близкия изток и Африка.

 

„Развълнувани сме да си партнираме с Кока-Кола ХБК, за да стигнем до повече потребители с нашето страхотно кафе“, каза Дженифър Мен, президент Global Ventures в The Coca-Cola Company. „Това ново споразумение е пример за това как Costa Coffee помага на Coca-Cola да стане компания с пълно портфолио от напитки.“