Тази година Coca-Cola не само ще напомни за доброто със #СбъдниКоледа, но ще покаже, че заедно може да постигнем повече. И, че когато сме заедно, магията наистина се случва.

За Коледа Coca-Cola и foodpanda обединяват сили за още повече добро. Представяме ви нашите празнични менюта #СбъдниКоледа, които може да ви направят част от мечтата на много талантливи момичета и момчета.

На платформата на foodpanda вече има специална секция с празнични менюта с храна и напитки от портфолиото на Кока-Кола в България – газирани, сокове, студен чай. За всяко поръчано меню #СбъдниКоледа Кока-Кола и foodpanda даряват 1 лев за стипендии към Програмата „Скритите таланти на България“.

„Скритите таланти на България“ e целогодишна менторска програма на „Операция Плюшено Мече“, която помага на талантливи младежи, лишени от родителска грижа или от социално слаби семейства, да получат шанс за професионална реализация. По време на Програмата те имат възможност да развият своя талант, да продължат образованието си и получат шанс за един по-добър живот.

„Това са младежи, които може да не са виждали родителите си с години и да нямат подкрепата на кръвно семейство, но имат подкрепата на едно друго прекрасно семейство - НАС – обществото. Младежи, които живеят в много тежки условия и родителите им за съжаление нямат възможност да им дадат материалната подкрепа за тяхното развитие. Вярвам, че това е споделена отговорност на всички нас. Ако искаме да видим една по-добра България трябва да се погрижим за бъдещето й - а именно за децата на България“, обяснява  Михаела Стойкова, организатор и основател на „Операция Плюшено Мече“.

Ние вярваме в чудеса и ще положим много усилия каузата ни да докосне сърцата на хората. Целта ни е да достигнем 20 000 Коледни менюта, което означава, че двете компании общо ще дарят 20 000 лева. А това е сума, която ще осигури целогодишни стипендии за трима таланти.

Във видеото за кампанията участват част от талантите, които имат нужда от нашата подкрепа. Стивън от Пловдив, който рисува чудеса в стил Манга и иска да нарисува по-цветното си бъдеще с помощта на Програмата. Радослав от Габрово, за когото няма тайни във футбола и не иска да остане на резервната скамейка. И Северина - тя мечтае да преподава народни танци на деца, и не спира да танцува. Всички те и много други скрити таланти имат нужда от нашата подкрепа. Заедно може да помогнем на трима от тях да продължат да учат, да тренират или да рисуват още една година. После ще го направим пак, и пак, защото вярваме, че има смисъл и защото много малко неща струват повече от мечтите на нашите деца.

Подкрепете ги и вие! Защото заедно постигаме повече. #СбъдниКоледа.

Повече за инициативата можете да намерите на www.plushenomeche.org, а ако се чудите какво да поръчате за обяд на www.foodpanda.bg с филтър Сбъдни Коледа са специалните ни коледни менюта.