Свеж като краставица! – колко пъти само през последните дни използва този израз, за да опишеш някого с неизчерпаема енергия, който прави нещата по свой начин? Който продължава да опитва…, или да започва отначало следващия странен, малко безсмислен, но безкрайно симпатичен проект. С едната идея, че може да промени нещо, или да зарази с енергията си още хора и заедно да направят нещо голямо.

Може да изглежда малко странно, но новият Sprite e точно такъв – свеж като краставица. Има всичко, което прави Sprite толкова любим – изключителния вкус на лимон и лайм, но и още нещо, което утолява жаждата поне толкова добре, колкото Sprite. Краставица!

За първи път в историята на бранда у нас Sprite лансира нов вкус на популярната газирана напитка -  Sprite с вкус на краставица.

Новият вариант е БЕЗ ЗАХАР и комбинира всичко, което прави Sprite толкова страхотен - богатия характерен вкус на лимон и лайм, с нова съставка - екстракт от свежа краставица. В 100 ml от напитката има само 1 kcal.

Защо краставица? Според проучване от началото на 2017 г., проведено от екипа за Научноизследователска и развойна дейност на компанията Кока-Кола в Русия, 98% от потребителите на Sprite считат, че краставицата идеално утолява жаждата. Добре охладената вода с резенчета краставици е много популярна в ресторанти и заведения, особено през лятото, защото ароматът и вкусът на краставица добавят допълнително усещане за свежест. В България е сред най-популярните и предпочитани зеленчуци с традиционно висока консумация дори и през студените месеци.

„Sprite с вкус на краставица е блестящ пример за иновация, която надгражда и обогатява рецептата на една много популярна газирана напитка, каквато е Sprite, за да създаде напитка с още по-ярък вкус, която освежава и утолява жаждата още по-пълноценно. Лансираме новия вариант на Sprite БЕЗ ЗАХАР в отговор на нарастващото търсене на напитки с по-малко или изцяло без захар, но с отличен вкус”, сподели Светлана Димитрова, старши бранд мениджър „Газирани напитки” в Кока-Кола България.

Sprite с вкус на краставица е на пазара в цялата страна от началото на май т.г. в прозрачни опаковки от 500 ml с характерния релеф, запазена марка на Sprite. Новият вкус ще бъде подкрепен с мащабна маркетингова комуникация в телевизия, дигитални медии и социалните мрежи.