Нямаме никаква представа колко вещици, призраци, вампири и таласъми ще си дадат среща на Halloween тази година. В едно нещо обаче сме абсолютно сигурни – какво ще пият. Защото за първи път Halloween има своя официална напитка – по-вкусна от всякога и черна като най-тъмната нощ - Fanta Страшен портокал.

Няма грешка - новата Fanta е все така свежа и цитрусова, но обичайният жив оранжев цвят е трансформиран в призрачно черно, за да получим най-страшната Fanta досега.

Лимитираната серия на Fanta в чест на Halloween се предлага от септември в опаковки от 0.5 л в цялата страна, количеството е ограничено, но вярваме, че е достатъчно за всички, които се осмеляват да се запознаят с тъмната страна на любимата напитка.

Черното е новото оранжево

Fanta винаги е била забавна, иновативна и дръзка. Имаме Fanta с много вкусове и цветове. И знаем, че феновете на Fanta обичат това. Затова създадохме най-необичайната напитка – с вкус на портокал, но черна.

Как го направихме? Разбира се, искахме да е с вампирска кръв, но не стана. Не се получи и с катран, нито с мастило от сепия. Затова заложихме на нещо далеч по-прозаично, но и по-полезно – активен растителен въглен – една от най-модерните съставки в хранителната индустрия в момента. Това е естествен органичен оцветител, често използван в кулинарното изкуство и в рецепти за печива, глазури, сладолед и др. Поради естествения произход и специфичната микропореста структура на активния въглен част от него остава неразтворена във водна среда и може да остави лека утайка на дъното на бутилката или чашата с Fanta Страшен портокал. Това обаче по никакъв начин не се отразява на вкуса и усещането за Fanta.

И още нещо –  новата Fanta не оцветява зъбите в черно. Ако търсите такъв ефект за Halloween, опитайте с мастило 😊.