Schweppes представя „До сутринта“ - новото видео на Лина Никол

Преди 235 години един упорит швейцарски часовникар и учен-любител постига мечтата си - да направи любимата си минерална вода по-вкусна и по-забавна, обогатявайки я с въглероден диоксид. Якоб Швеп обаче не само подобрява питието си. Той създава история. От тогава до днес всичко, което прави Schweppes, носи изключителното усещане за вкус и характер. И смисъл. Това усещане брандът търси и у партньорите си, застава зад каузи и проекти, които вярват, че нещата трябва да се правят по правилния, а не по лесния начин. 

Schweppes цени творческия потенциал и подкрепя независими артисти и проекти, които носят допълнителна стойност, имат смисъл и не правят компромис с добрия вкус. Като Лина Никол. С която завършихме още един съвместен проект - видеото на новата й песен „До сутринта”.

- Лина, „До сутринта“ е поредният успешен проект, който реализираш с подкрепата на Schweppes. Разкажи ни повече за песента и работата ти с бранда досега.

- Песента се появи като идея още преди 2-3 години, но така и не ми звучеше като солово парче. Искаше ми се да бъде диалог между двама души. Не бързах да я завърша. Радвам се, че се получи в дует с Росен Кукошаров, защото той е много талантлив. Schweppes подкрепи реализирането на видеото, за което съм много щастлива. Харесва ми партнъорството с екипа на Schweppes, защото се работи с изключително позитивни хора, със стилна визия и усещане за красивите и ценностни неща. За мен винаги е било важно да правиш качествени неща с правилните хора, не просто нещо да се случва, за да има повече и повече. Затова мисля, че се разбираме много добре. Това е вторият ни реализиран проект заедно, след като направихме "Schweppes Music Sessions"- видео музикални сесии с моята лайв банда. Заедно представихме четири авторски композиции.

- Вероятно повечето от авторските ти песни са повлияни от различни емоции, състояния или конкретен повод. Но коя от тях е най-близо до теб като характер?

- Мисля, че „Топъл дъх“ отговаря най-много на мен самата. Доста често ми  казват, че изглеждам независима и силна, но като творец всъщност съм  чувствителна и уязвима. Странно е как човек може да съчетава толкова противоположни черти в характера си - да бъде едновременно силен, устремен и целенасочен, а вътрешно да бъде много крехък. Песента е нежна и отключва най-дълбоките емоции на човек, истинското и искреното, това, което показваш пред много малко хора. Затова я усещам най-близка.

Проектът Schweppes Music Sessions включва четири видео музикални сесии с авторски композиции на Лина

- Какъв характер има човек, който е избрал да върви по трудния път, да прави изкуството, което харесва?

- Силен, пъргав и адаптивен характер. В днешно време сме поставени пред милиони малки избори и много възможности - трябва да имаме силна интуиция, ясна визия и стремеж да вървим по правилния път и да поемаме инициативата да се развиваме, защото в противен случай няма как да се случат нещата. Силен характер, защото трябва всеки ден да работиш върху това да твориш и да се промотираш. Пъргав, защото често трябва да си казваш има как да стане, има много начини” . Адаптивен, защото докато вървиш по даден път, много неща се променят и трябва да се научиш как да поемаш в друга посока, когато се налага.

- Има ли връзка между твоя характер и музиката, която правиш?

- Затова музиката ми не е само поп, защото съм с доста сложен характер. Не се примирявам с нещо лесно, трябва да проверя различни варианти, да експериментирам, да понауча още неща, да го приложа. Това си има плюсове и минуси, но обикновено правя нещата по по-трудния начин. Сигурно защото и аз съм труден характер.

- Какви са хората, които слушат твоите песни? Така ли си представяше твоята публика, когато започна?

- Хората, които слушат моята музика, са креативни, готини, усмихнати. Публиката е супер, щастлива съм!

- „До сутринта“ е красива любовна история, имате ли достатъчно сходство в характерите с Росен за следващ дует?

- Разбира се, че винаги има вариант за още съвместни проекти. Времето ще покаже.

„До сутринта“

Музика: Веселина Николова
Текст: Росен Кукошаров
Аранжимент: Магга Алиев
Режисъор на клип: Димитрис Георгиев
Продуценти: Handplayed Productions