Заводът за производство на минерална вода Банкя в гр. Банкя работи изцяло със „зелена“ електроенергия. Това става ясно от доклада за устойчиво развитие на Кока-Кола ХБК България, който компанията публикува за трета година.

Как изглеждат в цифри някои от най-важните резултати за 2017 г.

·       25 % по-малко въглероден диоксид са генерирани на литър произведена напитка спрямо 2016 г.;

·       95 830 кг етикети от стъклени бутилки са рециклирани през 2017 г.;

·       Над 495 т утайки са използвани за създаване на електроенергия чрез изгаряне. Това се равнява на електричество, изразходвано от 60-ватова крушка за 152 дни;

·       37 млн. литра вода са използвани повторно;

·       7,5% по-малко е захарта в произведените напитки;

·       С 22% е намалено теглото на бутилка минерална вода Банкя от 0,750 л;

·       880 служители са работили доброволно 3640 часа за каузи, в които вярват;

·       5250 дървета, за които се полагат грижи като част от кампанията „Моят зелен град“;

„Ние в Кока-Кола Хеленик вярваме, че добрите компании предлагат отлични продукти, но също така полагат грижи, за да направят света едно по-добро място за живот. Нашите дългогодишни грижи към обществото и околната среда допринесоха за това да бъдем световен лидер в индустрията за производство на напитки, като през 2017 г. за четвърта поредна година оглавихме глобалния показател в корпоративното устойчиво развитие Dow Jones Sustainability Index (DJSI) в Европа и в света. Горди сме, че служителите на системата на Кока-Кола в България ежедневно дават своя изключителен принос в тази насока“, сподели Юрг Буркхалтер, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България.

Информацията в доклада представя целите, начина на управление и резултатите, постигнати по отношение на най-важните теми за компанията и заинтересованите страни за календарната 2017 г. При създаването на доклада е следвана методологията на GRI Standards, в съответствие с „Core“ опцията им.

Пълният текст на доклада за устойчиво развитие за 2017 г. на Кока-Кола ХБК България вижте тук.