За първи път в България тази есен кеновете на Fanta Портокал идват с чисто нов дизайн –лимитирана серия, вдъхновена от сетивата – Обоняние, Вкус, Осезание и Слух. Те са щури, цветни и ужасно симпатични. Истински забавни като самата Fanta. А най-хубавото е, че всички са дело на млади, атрактивни и очевидно талантливи момичета и момчета, които участваха в конкурса „Нарисувай кен, стани повече от фен”. Естествено – тийнейджъри, как иначе, щом става дума за Fanta и нестандартния ѝ маркетинг екип.

Всъщност всичко започна с един друг конкурс – Супер екипът на Fanta си търсеше свежо попълнение. И, за да избере точния човек, обяви конкурс „Нарисувай кен, стани повече от фен”. С други думи – който направи най-добър дизайн за кен Fanta Портокал, влиза в отбора. Но, за да е правилният Fanta-човек, трябваше да покаже силно Fanta-отношение. Затова Супер екипът реши дизайните да са подчинени на едно от сетивата. Определи срок и даде пълна прозрачност на надпреварата – всички проекти да се изпращат на супер платформата MySPARX x WOAH. Дизайнът, който събере най-много лайкове - печели. Съответно неговият автор става новия член на Супер екипа на Fanta.

Чисто, просто, ясно и честно. Но, когато става въпрос за Fanta, нищо не е толкова просто. Проектите буквално заваляха и още в самото начало стана ясно, че са много и са повече от добри. Спешно съвещание на Супер екипа обаче внесе ред в хаоса и реши: избираме дизайн-победител за всяко от сетивата, а сред техните автори ще се търси новият член на Супер екипа. И, разбира се, това отново ще решат феновете на Fanta.

За по-малко от месец екипът на Fanta получи всякакви проекти. Над 130 бяха точно в целта – с високо качество и по зададената тема. От тях феновете отличиха по един в категориите, а Супер екипът толкова се вдъхнови, че реши 4 от тях да се появят на истински кенове, които от октомври ще се продават в цялата страна.

Кой стои зад новата визия на кеновете Fanta Портокал

Победителят в категория „Слух”

Във всяка капка Fanta Портокал има повече музика и звук, отколкото си представяме. Така поне чува любимата Fanta Йордан Момински.

Той е на 16 г. и е от село Самоводене, Великотърновско. С дизайн се занимава любителски от 2 години. Обича да твори и да променя нещата. Надява се, че ще става все по-добър, защото иска да се занимава с графичен дизайн.

Победителят в категория „Вкус”

Марги Тошева е от Варна. На 17 е, от доста време се занимава с графичен дизайн и рисува. Учи история на изкуството. Влиза в конкурса почти случайно, след като вижда обявата на стената на свой приятел във Facebook. Всичко тръгва от вкуса, когато става въпрос за Fanta, сякаш казва нейният проект. А ние сме напълно съгласни :)

Победителят в категория „Обоняние”

Емануил Митров твори дизайна, с който спечели в категория „Обоняние”, повече от 14 часа. Той е на 18 и от тази година ще учи биотехнологии в СУ „Св. Климент Охридски”.

Графичният дизайн му е хоби и изглежда има особено отношение към ароматите. Особено към този на Fanta Портокал.

Победителят в категория „Осезание”

Тя учи в немска гимназия, играе тенис и обича да рисува. Варненката Ивелина Иванова се занимава с графичен дизайн от 12-годишна. Все още любителски, но човек никога не знае… Защото сега е на 18 и графичният дизайн е най-любимото ѝ занимание.

Усеща много неща в една Fanta Портокал и всички са крайно вдъхновяващи. За нас също.

Не беше лесно сред толкова силни кандидати, но феновете все пак избраха един победител. Новият член на Супер екипа на Fanta е Йордан Момински.