Skiller, Jahmmi Youth, DJ Akasha и Electric Force Crew закриха тазгодишното издание на феста

Това лято Sprite Urban Fest 2018 отново преобрази емблематични места в Бургас, Пловдив и София в мобилни скейт паркове. Летните градуси се качиха още повече с брейк танците, паркур демонстрациите и скейтърските трикове на едни от най-изявените ни стрийт артисти.

Грандиозният финал на най-свежия фестивал събра стотици почитатели на ледения Sprite и градските спортове и изкуства пред Паметника на Съветската армия в София.


KONTE, JASIR, JAHONE и TASK оставиха графити „подписите“ си на специални 6-метрови стени за рисуване, а всички любопитни фенове на графити изкуството имаха възможността да си пробват възможностите с флакон в ръка по време на организирания уъркшоп.

На голям интерес се радваше и модерният наследник на велосипеда - Halfbike, който компенсира липсата на седалка с цели три колела. Момчетата от FreeRun Bulgaria обраха овациите на всички с феноменалните си умения, които буквално предизвикват всички закони на земното притегляне.


Скейтърите от Five High Skate Park забавляваха зрителите с жестоки трикове, като най-малкият участник от скейт общността се оказа дъщерята на един от тях, която се повози професионално на скейта на баща си, въпреки че все още няма годинка.

За финал Skiller и Jahmmi Youth изпълниха най-добрите си парчета и заредиха зрителите за едно свежо, изпълнено с хубави моменти лято - вероятно с вкус на лимон и лайм.

За Sprite Urban Fest:

През 2015 г. ежегодният фестивал на графити артистите в България - Sprite Graffiti Fest, променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. По този начин младите райтъри имат шанса да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация.

През 2017 година Sprite подава ръка и на останалите градски изкуства и спортове и се ражда естественото продължение – Sprite Urban Fest. За първи път през 2017 година Sprite Urban Fest излиза извън рамките на столицата и, освен в София, се провежда в Бургас, Варна, Пловдив и Благоевград.

Свежата традиция продължи и през 2018 година, като емблематичният градски фестивал гостува на Бургас, Пловдив и София.