Експлозия от цветове на всички нива. Световната суперзвезда Джейсън Деруло показа клипа към песента Colors – химнa на Coca-Cola за Световното първенство по футбол на FIFA 2018 г.  

Заснето в Маями, където Джейсън е израснал, и на крепостта Laferrière в Хаити – родното място на звездата, видеото на Colors събира хора от целия свят и избухва с цветове – национални флагове, различни раси, общности, носии. В лентата участва и Уайклеф Жан, който също е от Хаити.

Colors е музикална смесица от жанрове и култури. „Когато се стремиш да направиш химн за Световното първенство, искаш да създадеш нещо, на което феновете по целия свят да се радват“, обяснява Деруло. „Тази песен носи островни вибрации. В нея има африкански ритми. Усеща се и латиноамериканско влияние от китарата. Смесих всички тези неща в едно и добавих усещането да си на стадиона, за да могат всички да почувстват, че това е тяхната песен“.

Coca-Cola си партнира с Деруло за създаването на песен, която обединява нейните ценности на оптимизъм и приобщаване, и в същото време отразява динамиката и вълнението от Световната купа и ролята й да сближава хората.

Колоритното видео е дело на Гил Грийн – режисьор и на клиповете към Stupid Love и Swalla, които до сега имат повече от 11 милиарда гледания.

Музиката е важна част от маркетинг стратегията на Coca-Cola около Световната купа по футбол на FIFA и в предишните две първенства на FIFA. Брандът си сътрудничи успешно с K’Naan през 2010 г. и с Дейвид Кори през 2014 г. Партньорството с Джейсън Деруло е част от глобалната кампания на Coca-Cola след привличането на Алекс Хънтър за виртуален посланик за играта EA FIFA 18 и старта на  FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola 2018.

Текст на песента Colors:

Look how far we’ve come
There’s beauty in the unity we’ve found
We still got a long way
But look how far we’ve come
Hands up for your colors
Ready the people
A new day has just begun
And I wear my colors on my back (celebrate, celebrate)
We’re created equal
One race, and that’s human
Can’t wait til they all see, all see that