При многоцветно обозначение на хранителната информация върху опаковките, броят на хората, които биха избрали по-здравословен продукт, може да се увеличи с 18%, а общият прием на калории да намалее с до 4%.  Данните са от проучване на ОИСР за затлъстяването от 2017 г.

From Monochrome to Colours Infographic (005)_BMV BLGv2

From Monochrome to Colours Infographic (005)_BMV BLGv2

Изтегли инфографиката във формат PDF

Усъвършенстваната система за етикетиране на храните (ENL) е инициатива, започната на 8 март 2017 г. от The Coca-Cola Company, Mars, Mondelez International, Nestlé, PepsiCo. и Unilever с цел разработване на единна, лесна за разбиране и значима система за цветово кодиране върху етикета, осведомяваща потребителите в цяла Европа за действителните хранителни стойности на продуктите, спрямо размера на избраната от тях порция.