Да превърнеш работата в удоволствие е умение, присъщо само на най-добрите. Служителите на Кока-Кола в България доказаха за пореден път, че са част от може би най-добрия екип в страната. Те поставиха световен рекорд на Гинес за най-голямата конструкция от стъклени бутилки, създавана някога.

Креативната и малко щура идея се роди по време на конференция на търговския екип на Кока-Кола ХБК във Варна. Въпреки зимния студ групата от 550 служители запретват ръкави и подреждат 72 933 стъклени бутилки Кока-Кола от 250 мл във формата на емблематичната контурна бутилка, при това за по-малко от два часа и половина.

Под зоркия поглед на комисия от Световните рекорди на Гинес творбата бе разположена върху 250 кв. м, подобрявайки 10 пъти предишния рекорд, поставен в Токио, Япония. След регистрирането на рекорда стъклените бутилки бяха изпратени обратно в завода за бутилиране в Костинброд, за да бъдат стерилизирани и използвани отново.

Екипът посвети постижението си на един от основните социални приоритети на Кока-Кола в България: развитието на младежта. Варна бе избрана за Европейска столица на младежта за 2017 г., затова екипът използва опита за рекорд, за да събере средства за участие на младежта в инициативи за социални иновации в града.

„Поставянето на световен рекорд на Гинес е впечатляващо събитие само по себе си, но това, което носи много по-голяма стойност, е грижата за общността. Щастливи сме, че нашите служители работиха заедно, за да подкрепят младите хора на Варна”, заяви Светослав Атанасов, генерален директор на Кока-Кола ХБК за България

Стоян Иванов, генерален директор на Кока-Кола България и Адриатическия регион добави: „Горд съм, че служителите ни се ангажират с това да поставят рекорди и да променят нещата към по-добро в общностите ни. За мен е чест да бъда част от екип, който е вдъхновение за всички, правейки невъзможното възможно и, което е по-важно, правейки го заедно като компания“.