Най-голямата кулинарна сцена на открито Coca-Cola Chill&Grill събра над 12 000 ценители на вкусната храна в различни краища на България в разгара на лятото. Най-обичаните паркове на Пловдив, Русе, Бургас и София се превърнаха в запазена територия за горещи грил емоции и леденостудена Coca-Cola.

Стотици любители на грил преживяванията изпробваха уменията си да приготвят любимата си храна, а много повече споделиха големия кулинарен празник със своите близки и предпочитания вкус на Coca-Cola.

Специалните грил събития зарадваха гостите с атрактивни забавления за малки и големи. Ценни съвети за вкусни и лесни рецепти споделиха едни от най-популярните кулинарни майстори у нас – Сандра Алексиева от „1001 рецепти“ и добре познатата на майките от телевизионния екран водеща Даниела Колева. Красивите дами приготвиха неустоими изкушения, демонстрирайки завидни умения край грила.

В първата неделя на септември Голямата поляна на Южния парк в София се превърна в истинска грил-арена за финала на Coca-Cola Chill&Grill. Голямата изненада за всички гости на събитието беше предизвикателството на Лео Бианки. Близо 150 семейства споделиха емоцията от готвенето с чаровния италианец. През целия ден победителите от зоната за самостоятелно готвене - Simply Tastly, участваха в гурме-грил демонстрацията на Лео, като му помагаха в приготвянето на апетитни бургери.

В грил турнето тази година се включи и талисманът на инициативата „Да изчистим България заедно“ - Зеленко Зеленков, който насърчаваше всички гости да върнат празните си пластмасови бутилки в специална „машина за рециклиране“. Системата на Кока-Кола в България подкрепя инициативата „Да изчистим България заедно“, а само по време Coca-Cola Chill&Grill в Пловдив, Русе, Бургас и София бяха събрани за рециклиране повече от 18 600 бутилки.

По традиция финалът на най-вкусния семеен празник Coca-Cola Chill&Grill във всеки град прерастваше в концерт на живо с Вили Стоянов и The Old School Trombone, и Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, които също показаха кулинарни умения в голямото лятно грил преживяване.