Доброто образование е един от най-ценните активи на всяка нация, а часовете, прекарани зад ученическия чин, са първите стъпки към мечтана кариера.

Кока-Кола в България вярва, че наученото в класната стая е инвестиция в бъдещето и общодостъпното качествено образование е от ключово значение за развитието на младите, а с това и на държавата. Затова чрез своята марка Банкя за поредна година подкрепя мисията на фондация „Заедно в час“ с проекта „Заедно за по-добро българско образование”.

В началото на февруари Банкя стартира национална кампания за привличане на кандидати за учители в програмата на „Заедно в час”. Основните цели на проекта са да повиши престижа на учителската професия и да мотивира млади професионалисти да влязат в класните стаи като преподаватели, и да засили интереса на учениците за повече знания.

„Благодарение на подкрепата на Банкя за привличане на учители по програма „Заедно в час“, за последните три години се наблюдава значително подобрение в познаваемостта на инициативата. Увеличи се броят на младите хора, които кандидатстват, като ръстът за 2016 г. е над 100%, а през 2017 г. успяхме да задържим темповете. Повече са и одобрените кандидати. Очакванията за 2018-а са да  имаме нов ръст на желаещите да  се включат в инициативата”, съобщиха от фондация „Заедно в час”.

Знание за всяко дете

Визията на фондация „Заедно в час” е всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му. За тази цел организацията привлича и развива мотивирани специалисти да работят за позитивна промяна в училище и в образователната система. Дейността на организацията се реализира с подкрепата на фондация „Америка за България“ и се осъществява в обществена полза. „Заедно в час” е партньор в международната мрежа Teach For All, която успешно работи за подобряване на възможностите за получаване на отлично образование в 46 страни. „Заедно в час” работи с възпитаниците на програмата и партньорите си от Министерството на образованието и науката, училища, неправителствени организации, социални партньори и компании, за да разработва и предлага нови политики и практики за подобряване качеството на образованието у нас.