Компанията Кока-Kола представи годишния си Доклад за устойчивост за 2017 г. Усилията за устойчивост се споделят напълно от цялата система на Кока-Кола, включително от над 200 независими партньори от бутилиращите компании и повече от 700 000 служители от целия свят.

Устойчивостта не е нещо ново за Компанията Кока-Кола: тя е от съществено значение за нашия бизнес от 1886 година насам. Независимо дали намаляваме използването на вода в нашата дейност, помагаме на общностите да рециклират повече, или подкрепяме нашите съседи по време на криза, всяко усилие, което правим в тази посока, е шанс да направим нещо правилно. Във всеки един момент осъзнаваме нашата роля като компания и въздействието, което имаме и можем да имаме за света около нас.

Преди няколко години си поставихме амбициозни цели до 2020 г., включително за управлението на водата и икономическото овластяване на жените. Тазгодишният доклад включва актуална информация за нашия напредък и показва къде може да съсредоточим повече усилия, да влеем енергията и страстта на хората ни, за да помогнем за постигането на нашите цели.

И тъй като бизнесът продължава да се развива, очакванията на обществото също се развиват. Хората навсякъде очакват компаниите да слушат повече, да правят повече, да дават повече добри примери.

Ние го правим.

По-рано тази година обявихме нашата визия "Свят без отпадъци", за да помогнем проблемът с опаковките в света да остане в миналото. Въпреки че е сложно предизвикателство, основната ни цел е много ясна: до 2030 година да съберем и рециклираме еквивалента на всяка бутилка или кен, които продаваме в световен мащаб. Тъй като всяка опаковка трябва да има повече от един живот, ние се занимаваме с целия жизнен цикъл на опаковката – от проектирането и производството до това как се рециклират и за какво ще се използват след това.

Хората по целия свят се грижат за планета и очакват компании като нашата да предприеме действия. Ние правим точно това и ви каним да се присъедините към нас в това пътуване.