Да засадиш дърво е едно от най-смислените неща, които можем да направим през живота си, казват мъдрите хора. Да свържеш земята с нов живот, да видиш как расте и променя света с пленителната красота на цветовете си е безценно. И означава много.

Cappy вярва, че „Доброто расте с нас“ и всяко добро е вдъхновение за следващото. Затова обедини добрия вкус и правенето на добро в създаването на първата „Градина на доброто“ в столицата. 

Доброволци от район „Възраждане“ и от системата на Кока-Кола в България засадиха 50 японски вишни и червенолистни сливи и дадоха име на всяко дръвче

Заедно с жителите на район „Възраждане“ екипът на Cappy и доброволци от системата на Кока-Кола в България засадиха 50 японски вишни и червенолистни сливи в облагороденото пространство  между блоковете 15, 16 и 18 в „Зона Б-5 и близкия парк. Всяко от декоративните дръвчета получи име от хората, които го засадиха, и ще расте под грижите на общинските експерти и хората от квартала.

Боряна Великова, старши бранд мениджър „Негазирани напитки“ в Кока-Кола България, Евелин Де Лирснайдер, изпълнителен директор на Кока-Кола България, Йоана Христова, заместник-кмет по околна среда на София и Савина Савова, кмет на район „Възраждане“-СО, засадиха и кръстиха дръвчета в „Градината на доброто“ на Cappy/от ляво надясно/ 

Район „Възраждане“-СО е първата община в София, която поде инициативата на Cappy, подкрепи организацията и осигури терени и условия за засаждането на дървета.

Инициативата на Cappy „Градина на доброто“ е дългосрочен проект, чиято мисия е да насърчи хората в правенето на добро в полза на цялото общество.

Вдъхновен от хората, тяхната съпричастност и ангажираност, екипът на Cappy ще продължи да създава „Градини на доброто“ в различни райони на София. Още тази есен инициативата ще обхване столичните райони „Слатина“ и „Сердика“, а скоро ще бъдат обявени и нови места в София.