1500 служители от Кока-Кола в България и ЕКОПАК се включиха в почистването на 16 града на 15 септември – Световния ден за почистване и в партньорство с „Да изчистим България заедно“.  

В почистването на района край езерото Панчарево се включиха  Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, Юрг Буркхалтер, изпълнителен директор на Кока-Кола Хеленик България, и Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК България.

Началото на почистването беше поставено на територията около езерото Панчарево от Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, Юрг Буркхалтер, изпълнителен директор на Кока-Кола Хеленик България, и Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК България.

Изпълнителният директор на Кока-Кола Хеленик България Юрг Буркхалтер даде старт на голямото чистене край Панчарево.

За 11-а поредна година служителите на компанията дават своя принос към околната среда, като част от кампанията „Моят зелен град“. Тази година обединихме усилията си и се присъединихме към отбора на „Да изчистим България заедно“.

Кампанията „Моят зелен град“ е най-мащабната екоинициатива на Кока-Кола в България. Само през миналата година кампанията обхвана 18 български града, като бяха засадени над 4 дка нова гора.

В началото на годината обявихме глобалната си инициатива „Свят без отпадъци“. Системата на Кока-Кола по света си е поставила за цел до 2013 г. да подпомага събирането и рециклирането на еквивалента на всяка продадена бутилка или кен, за да постигне 100% оползотворяване на отпадъците, както и да разработи 100% рециклируеми опаковки. За постигането на тези цели компанията ще работи заедно с местните общности, своите бизнес партньори и потребители.